Humanitarna akcija

Humanitarna aukcija vina za BELhospice

Balkan Wine Fest i BELhospice će u toku trajanja festivala Novembar Vino Fest organizovati humanitarnu aukciju vina sa ciljem prikupljanja sredstava u okviru kampanje za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji za smeštaj onkoloških pacijenta o kojima BELhospice brine. Učesnici aukcije moći će da se prijave putem sajta www.novemberwinefest.com, kao i lično putem "tihe-silent" aukcije i aukcije koja će se odvijati uživo u toku oba dana festivala.  Više o tome možete videti u okviru programa festivala Novembar Vino Fest

BELhospice je jedina specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja već 12 godina potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i njihovim porodicama na teritoriji Beograda. Uspešnom radu centra doprinose lekari, medicinske sestre, psihosocijalni tim i volonteri, a pored pomoći pacijentima i njihovim porodicama, centar organizuje i redovne edukacije javnosti i volontera. Sve usluge BELhospice centra su u potpunosti besplatne, a organizacija se finansira putem donacija i organizovanjem humanitarnih događaja u toku godine. 

BELhospice je u novembru 2015. godine započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji,  ustanove za smeštaj onkoloških pacijenata čije je simptome bolesti nemoguće kontrolisati u kućnim uslovima, u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja. 
 
www.bethere.belhospice.org
www.belhospice.org